Lisa Koops (tweedejaars ULC'er)

Hoe ben jij in aanraking gekomen met het ULC?

Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met het ULC toen ik de open dag van de universiteit Utrecht bezocht. Het ULC had een oefenrechtbank georganiseerd voor de aankomende studenten om zo een kijkje te geven in het wereldje van het ULC.

Hoe heb je de aanmeldingsprocedure voor het ULC ervaren?

Voor het ULC wordt een selectie gehouden en dit klinkt een beetje 'eng'. Toch besloot ik me hierdoor niet te laten weerhouden. De eerste stap, het schrijven van de motivatiebrief, is wat mij betreft de zwaarste stap geweest. Op basis van die brief en de aanbeveling van je docent wordt namelijk bepaald of je op gesprek mag komen. Hier hangt dus best een hoop vanaf! Het gespreksgedeelte van de aanmeldingsprocedure bleek minder 'eng' dan gedacht. Een beetje gezonde spanning had ik wel, maar gelukkig stellen de docenten van het ULC je erg op je gemak. Tijdens mijn gesprek werd vooral dieper ingegaan op hetgeen ik in mijn motivatiebrief had geschreven. Vanuit hier werden bruggetjes gemaakt naar andere onderwerpen. Mijn tip is dus om goed na te denken over wat je in je motivatiebrief schrijft. Preparation is 99% of your succes!

Wat voor activiteiten doe jij naast je studie?

Ik zit in de promotiecommissie van het ULC; ons doel is om meer bekendheid rondom het ULC te creëren onder de studiekiezers. Verder doe ik aan sport, houd ik van lezen, leuke dingen doen met vriendinnen en ben ik van plan volgend jaar bij een studentenvereniging te gaan.

Voldoet het ULC aan je verwachtingen?

Ik verwachtte van het ULC dat het mij zou uitdagen door meer verdieping te bieden. Het ULC voldoet ruim aan deze verwachting! Doordat iedere student uit de werkgroep zich inleest in de stof voorafgaand aan de werkgroep, kan tijdens de werkgroep sneller door hetgeen wat in het boek staat worden gegaan en is er ruimte voor nét dat stapje extra. Deze aanpak maakt de docenten enthousiaster, iets wat de sfeer in de werkgroep alleen maar ten goede komt.

Wat voor activiteiten biedt het ULC voor eerstejaars?

Het ULC heeft veel te bieden, ook voor de eerstejaars! Ten eerste organiseert het ULC het introkamp. Op dit kamp leer je je werkgroep-genoten kennen voordat het 'echte' studeren begint. Ook gaan de eerstejaars ieder jaar een week naar Londen. Mijn jaar vertrekt volgende week, dus we zijn benieuwd! Daarnaast worden er door de verschillende commissies vele activiteiten georganiseerd. Een wijnproeverij, een gala, een bezoek aan een advocatenkantoor, een LinkedIn-training, een bezoek aan de meervoudige strafkamer; het is allemaal mogelijk! Daarnaast kun je als eerstejaars ook deelnemen aan de modules die het ULC uniek maken. Een module bestaat uit een reeks van (ongeveer) 6 lezingen, die gaan over een bepaald gebied binnen het recht. Dit gebied is vaak niet opgenomen in een van de normale vakken, waardoor deze modules erg interessant zijn. Qua onderwerpen kun je denken aan 'Mensenhandel', 'Recht en Diplomatie', of 'Gezondheidsrecht'.

Kun je het ULC aan anderen aanbevelen?

Het ULC heeft zo veel moois te bieden en kan je zoveel meer brengen. Als jij deze extra's niet wil missen, dan kan ik niet anders dan het ULC aanbevelen.

IMG_3757-400x475.jpg