Jaar 3: Kirsten Eeckhout

Waarom heb jij gekozen voor het ULC?

Omdat ik graag meer uit mijn studie wilde halen dan studeren. Een omgeving met gelijkgestemde, ambitieuze en leergierige studenten trok mij aan. 


Voldoet het ULC aan je verwachtingen?

Absoluut! Ik heb een hechte groep vrienden gevonden en heb mij goed leren ontwikkelen en ontplooien. Ik weet nu wat ik wil en heb op een intensievere manier kennis mogen maken met het recht en de beroepen die je daarmee kunt uitoefenen. 


Welke excursies heb jij onder andere bijgewoond?

Teveel om op te noemen! Onder andere ben ik mee geweest op uitstapjes naar de rechtbank, het tuchtcollege en de penitentiaire inrichting in Nieuwegein. Daarnaast heb ik talloze advocaten- en notariskantoren bezocht. Ook heb ik modules gevolgd, dat is een reeks lezingen over een specifiek onderwerp wat niet in de reguliere studie wordt behandeld. Ook ga je in het eerste jaar met alle eerstejaars naar Berlijn. Daarnaast ben ik mee geweest op ouderejaarsreis naar Marokko!


Wat is volgens jou het grootste verschil tussen de opleiding rechtsgeleerdheid en het ULC?

Je hebt een veel hechtere band met je werkgroep, iedereen is actief en doet mee. Ook krijg je bij het ULC de kans om bezoekjes te brengen aan kantoren en instanties om je zo veel beter te oriënteren op de arbeidsmarkt. Dit is bij de opleiding Rechtsgeleerdheid niet het geval. 


Wat voor activiteiten doe je naast je studie en is dit goed te combineren?

Ik ben actief lid bij Unitas S.R. waar ik ook commissies doe. Het is natuurlijk druk om ULC te doen en ook nog lid te zijn bij een vereniging, maar ik vind het zeker te doen! Ook werk ik inmiddels met veel plezier als secretaresse bij een advocatenkantoor. Het is een kwestie van goed leren plannen ? 


Men zegt dat het ULC zich meer op de praktijk richt. Klopt dat? Heb je misschien een voorbeeld?

Ja, dat klopt zeker. Zoals ik vertelde, ga je vaak naar kantoren en instanties. Daarnaast doe je onder andere in je eerste jaar ook mee aan een oefenrechtbank waarbij je zelf leert pleiten in een rechtszaal. Enorm leuk en leerzaam als dat iets is waar je mee verder wil in je carrière!

unnamed-3.jpg

Onze sponsoren