Casper van der Meulen (vierdejaars ULC'er)

Wat heeft het ULC op het gebied van lezingen en modules te bieden?

Het ULC biedt een hoop verdieping met lezingen en modules. Bij Sirius is het fenomenale Avondcollege ingevoerd en dat houdt in dat elke maand van iemand uit de praktijk een lezing wordt gegeven met een bepaald thema. Thema's die voorbij zijn gekomen, zijn onder andere witteboordencriminaliteit, terrorisme en kinderrecht. Daarnaast worden door de studenten dus zelf modules georganiseerd en dat is een reeks lezingen van verschillende mensen over een bepaald thema. Zelf heb ik de module Media & Recht georganiseerd en meegedaan aan de module Euthanasie en Recht en de module loopbaanoriëntatie.

Welke excursies van Sirius heb jij onder andere bijgewoond?

Ik ben onder andere mee geweest naar de Tweede Kamer en de Raad van State. Naast de inhoudelijke activiteiten die Sirius ieder jaar biedt zijn er ook een hoop excursies op sociaal gebied. Ik ben drie keer mee geweest met de skireis en durfde de laatste keer al van de zwarte piste af. Vorig jaar zijn we met de ouderejaarsreis naar Sri Lanka geweest. Het was een prachtige reis, vooral het loslaten van de babyschildpadjes was een activiteit die ik nooit zal vergeten. Daarnaast ga ik bijna elke dag op excursie naar een (inmiddels voormalig) Sirius huis, want daar woon ik zelf.

Welk rechtsgebied spreekt jou het meeste aan? En wat zijn hierbij jouw plannen voor de toekomst?

Het financiële strafrecht. Op dit moment ben ik even niet aan het studeren, maar loop ik voor een half jaar stage bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Daar heb ik het erg naar mijn zin en ik wil later denk ik hier gaan werken. Het lijkt mij best fijn, een rijksambtenaar te zijn.

Hoe kijk jij terug op deze jaren aan het ULC?

Ik kwam in een warm bad terecht, en voelde me uitgedaagd en gemotiveerd. Na een half jaar studeren mocht ik een aantal dagen meelopen bij Houthoff Buruma: een onvergetelijke ervaring die ik niet had willen missen. Het feit dat je een vast docententeam hebt, waardoor docenten voor verschillende vakken terugkomen en je ze beter leert kennen, vind ik een van de fijnste dingen van het ULC. Het Utrecht Law College vormt een bron van inspiratie die zijn studenten tal van mogelijkheden biedt om het maximale uit de studie te halen.

Casper-400x300.jpg