Alumnus: Denise Larsson

Waarom heb jij gekozen voor het ULC?

Als zesdeklasser zei ik vol goede moed: ik wil iets anders, niet zo’n standaard studie net als iedereen. En dan kom je uit bij rechten.. Toch biedt ULC hier een uitkomst voor. Door middel van de activiteiten die ULC organiseert, of die je via ULC tegenkomt, vorm je je eigen ‘niet zo standaard’ studietraject. Je kijkt zelf waar je aan meedoet of waar je je in wil verdiepen, (bijna) niks moet en alles kan! 


Welke commissie(s) heb je gedaan en hoe heb je dit ervaren?

Binnen ULC heb ik de Sociale Activiteiten Commissie (tegenwoordig de ACCIE) en de Playground Commissie gedaan. Van beide commissies heb ik onwijs veel geleerd op het gebied van samenwerken, netwerken en ‘verder kijken dan je neus lang is’. De Activiteitencommissie in mijn eerste jaar zorgde ervoor dat ik al snel mijn jaar en ook andere jaren leerde kennen. Bij het zoeken naar bedrijven en kantoren voor de Playground (de jaarlijkse ULC bedrijvendag) heb ik gezien op welke variërende plekken juristen allemaal terecht zijn gekomen en waar ik anders nooit aan had gedacht. Daarnaast, later iemand benaderen voor een stage is toch makkelijker als je diegene al een keer hebt gesproken. 


Wat is volgens jou het grootste verschil tussen de opleiding rechtsgeleerdheid en het ULC?

Dat het ULC vele verschillende extra activiteiten biedt, is al vaak als groot verschil genoemd. Voor mij is de vaste werkgroep ook een belangrijke toevoeging geweest. In de reguliere opleiding blijf je wisselen van werkgroep. Een vaste werkgroep maakt het niet alleen leuker om naar studie te gaan, maar ook presenteren, groepjes maken of hulp vragen bij studeren is toch net iets makkelijker bij studiegenoten en een docent die je langer kent. Je haalt zo meer bij elkaar naar boven. Ook de tussentijdse gesprekken met mijn tutor hebben mij enorm geholpen met kijken wat ik wil en waar ik naar op zoek ben, zowel binnen als buiten mijn studie.


Wat voor activiteiten doe je naast je studie en is dit goed te combineren?

Naast studie en andere ULC-activiteiten heb ik me ingezet voor verschillende commissies binnen mijn studentenvereniging, ben ik een fanatieke hardloper en zwemmer, geef ik tentamentrainingen, werk ik af en toe in de horeca en leef ik het leven van een student met feestjes en avondjes op de bank. Genoeg ruimte dus! Met een goede planning en me bewust zijn van waar af en toe de prioriteiten liggen, heb ik zeker ook tijd voor activiteiten naast m’n studie en ULC. 


Men zegt dat het ULC zich meer op de praktijk richt. Klopt dat? Heb je misschien een voorbeeld?

Zeker! Toen ik voor Rechtsgeleerdheid koos, kreeg ik vaak de reactie: ‘Waarom rechten? Dat is toch saai, al die wetsartikelen uit je hoofd leren?’ En ja, eerlijk is eerlijk, even spannend is rechten niet altijd. Door middel van de ULC oefenrechtbank, bedrijfsbezoeken, praktijkdagen, gastcolleges, verdiepende modules zie je al snel wat er allemaal schuil gaat achter die saaie bundels vol regeltjes. Dit bracht voor mij de studie meer tot leven en dit hielp mij ook met studeren voor tentamens. 


Hoe kijk je terug naar de afgelopen jaren op het ULC?

Ik ben erg blij met de keuze die ik een aantal jaren terug heb gemaakt. Via ULC heb ik geleerd om breder te denken en verder te kijken naar wat de studie Rechtsgeleerdheid en de wereld van een jurist allemaal kan brengen. Niet binnen de boekjes blijven, maar op pad gaan. Ook alle bijkomende activiteiten (op o.a. cultureel, sociaal of sportief gebied), studie-uren, koffiepauzes, dinertjes etc. met werkgroep- en commissiegenoten had ik niet willen missen.


unnamed-2.jpg

Onze sponsoren