Symposiumcommissie

Symposiumcommissie

De Symposiumcommissie van Sirius is een van de pronkstukken van het commissieleven binnen Sirius. Deze commissie is veelzijdig, uitdagend en verreikend. Het commissiewerk binnen de Symposiumcommissie kost best een hoop tijd en vergt organisatorisch inzicht maar het geeft je iets terug dat je jezelf lang zult blijven herinneren.

De Symposiumcommissie organiseert het jaarlijkse symposium van Sirius, wat traditiegetrouw plaatsvindt in of nabij onze eigen stad Utrecht. Het symposium is een inhoudelijk evenement waarbij diverse sprekers uitgenodigd worden om het inhoudelijke gedeelte van de dag/middag te verzorgen. Het thema van het Symposium is ieder jaar anders en gaat over onderwerpen die wel gerelateerd zijn aan het recht, maar waarbij tochook heel vaak juist een extern perspectief centraal staat. Verbreding is een goed woord om te omschrijven wat het doel van het Symposium is.

Deze commissie ontwikkelt je in enorm veel vaardigheden die voor je latere carrière van belang zullen zijn. Zo benader je veel mensen, waardoor je regelmatig een e-mailtje stuurt. Ook moet er af en toe gebeld worden naar potentiële sprekers of anderszins betrokkenen, waardoor je jezelf ook op je sociale vaardigheden traint. Zoals al aangegeven is het organiseren van deze dag natuurlijk een van de absolute hoofdpunten van deze commissie. Uiteindelijk gaat het erom dat de dag voor alle partijen die aanwezig zijn, goed en prettig verloopt. Bij de Symposiumcommissie krijg je de kans om je organisatorisch inzicht en vaardigheden in te zetten om een prachtige, inhoudelijke dag als het Symposium te organiseren. Uiteraard train je jezelf ook nog op je samenwerkingsvaardigheden omdat er met betrekking tot de organisatie een hoop moet gebeuren waarbij iedereen afzonderlijk, maar ook het hele geheel, een zeer belangrijke rol speelt. Samenwerking is geboden!

De Symposiumcommissie kijkt elke jaar uit naar het moment dat de dag van het Symposium plaats zal vinden en laten we met elkaar nog een lange tijd deze ingezette traditie vasthouden!

Leden 2018-2019:

Renée de Coninck (voorzitter)

Ward van der Sanden 

Kirsten Eeckhout 

Maarten de Boeck

Muriel Motaleb 

Ismay Volmer

Maurice Rosman (bestuurscoördinator) 

2.jpeg