Welkom bij Studievereniging Sirius


Na de oprichting van het Utrecht Law College werd er vanuit de studenten het idee geopperd om een eigen studievereniging voor het College op te richten. Niet alleen zouden er activiteiten vanuit het docententeam worden georganiseerd, ook was het de bedoeling dat studenten voor elkaar activiteiten zouden organiseren. Op 23 november 2005 was het zover: Studievereniging “Sirius” werd geboren. Dit jaar viert Sirius al weer haar vijftiende verjaardag, wat groots gevierd zal worden!

Sinds haar oprichting organiseert zij een belangrijk deel van de extra-curriculaire activiteiten die het Utrecht Law College onderscheidt van de algemene bachelor Rechtsgeleerdheid. Het is één van de kerndoelstellingen van het ULC dat studenten zich actief opstellen en zelf een bijdrage leveren aan de vormgeving van hun opleiding. Het enthousiasme en de ambitie van de studenten maken het Law College en Sirius tot het succes dat zij is.

In de afgelopen jaren zijn tal van geslaagde initiatieven ontplooid. Enkele voorbeelden hiervan zijn de studiereizen naar Kuala Lumpur, Toronto, Marrakesh en Berlijn, het jaarlijkse symposium, het maandblad Oprecht, een praktijkdag waar studenten konden kennismaken met alle juridische instanties van Nederland, talrijke gastcolleges en, niet onbelangrijk, sociale activiteiten als een maandelijkse borrel en het introductiekamp voor eerstejaars studenten.

Uitgangspunt binnen Sirius én het ULC is dat er altijd ruimte wordt gegeven aan nieuwe ideeën van studenten. Zo blijft de studievereniging zich ontwikkelen naar de wensen en behoeften van alle studenten.

Kalender

Module Jeugdrecht

18 mei 2021

Beste Sirii, Het studiejaar komt alweer bijna tot een einde. En wat is er nou leuker dan het jaar afsluiten met een...

  • Educatief

Avondcollege Marieke Koekkoek

19 mei 2021

Lieve Sirii, Een nieuwe maand is aangebroken en dat betekent dat de IAC weer een spetterend, nieuw Avondcollege heeft...

  • Educatief
  • Utrecht Science Park en MS Teams

Sirius meets Tilia

28 mei 2021

Beste Sirii en Tilianen, Het Utrecht Law College bestaat zoals jullie wel weten uit niet één, maar uit twee...

  • Sociaal

Onze sponsoren