Welkom bij Studievereniging Sirius

Na de oprichting van het Utrecht Law College werd er vanuit de studenten het idee geopperd om een eigen studievereniging voor het College op te richten. Niet alleen zouden er activiteiten vanuit het docententeam worden georganiseerd, ook was het de bedoeling dat studenten voor elkaar activiteiten zouden organiseren. Op 23 november 2005 was het zover: Studievereniging “Sirius” werd geboren.

Sinds haar oprichting organiseert zij een belangrijk deel van de extra-curriculaire activiteiten die het Utrecht Law College onderscheidt van de algemene opleiding Bachelor Rechtsgeleerdheid. Het is één van de kerndoelstellingen van het ULC dat studenten zich actief opstellen en zelf een bijdrage leveren aan de vormgeving van hun opleiding. Het enthousiasme en de ambitie van de studenten maken het Law College en Sirius tot het succes dat zij is.

In de afgelopen jaren zijn tal van geslaagde initiatieven ontplooid. Enkele voorbeelden hiervan zijn de studiereizen naar Londen, Hong Kong, Sri Lanka en New York, het jaarlijkse symposium, het maandblad Oprecht, een praktijkdag waar studenten konden kennismaken met alle juridische instanties van Nederland, talrijke gastcolleges en, niet onbelangrijk, sociale activiteiten als een maandelijkse borrel en het introductiekamp voor eerstejaars studenten.

Uitgangspunt binnen Sirius én het ULC is dat er altijd ruimte wordt gegeven aan nieuwe ideeën van studenten. Zo blijft de studievereniging zich ontwikkelen naar de wensen en behoeften van alle studenten.Nieuwsberichten 

Avondcollege januari

Afgelopen woensdagavond was de spreker van het Avondcollege prof. mr. dr. Louis Visscher. We hebben het schadevergoedingsrecht vanuit een rechtseconomisch perspectief bekeken. Het was een erg leerzame avond!

26904730_2005833796342593_5009283496156138844_n.jpg
prof. mr. dr. Louis Visscher aan het woord


Kantoorbezoek AKD

Afgelopen vrijdag is het Sirius Pleitteam op bezoek geweest bij AKD in Rotterdam. We hebben een interactieve workshop over snel-pleiten gevolgd en een goed beeld van pleiten in de praktijk gekregen. Bedankt AKD voor deze leerzame dag!

akd.jpg
Het Sirius Pleitteam bij AKD

Evenementen 

Module Pleitvaardigheden Ouderejaars

15 februari 2018

Vaardighedenmodule Van Benthem & Keulen Ook dit jaar organiseert Van Benthem & Keulen weer een module voor zowel Tilia...

  • Educatief

Module Pleitvaardigheden Eerstejaars

15 februari 2018

Vaardighedenmodule Van Benthem & Keulen Ook dit jaar organiseert Van Benthem & Keulen weer een module voor zowel Tilia...

  • Educatief

Familiedag

17 maart 2018

Lieve Sirii Dé dag van het jaar om je oma te laten zien waar jij de nerd uit hangt, je broertje eindelijk het...

  • Sociaal