Welkom bij Studievereniging Sirius

Na de oprichting van het Utrecht Law College werd er vanuit de studenten het idee geopperd om een eigen studievereniging voor het College op te richten. Niet alleen zouden er activiteiten vanuit het docententeam worden georganiseerd, ook was het de bedoeling dat studenten voor elkaar activiteiten zouden organiseren. Op 23 november 2005 was het zover: Studievereniging “Sirius” werd geboren.

Sinds haar oprichting organiseert zij een belangrijk deel van de extra-curriculaire activiteiten die het Utrecht Law College onderscheidt van de algemene opleiding Bachelor Rechtsgeleerdheid. Het is één van de kerndoelstellingen van het ULC dat studenten zich actief opstellen en zelf een bijdrage leveren aan de vormgeving van hun opleiding. Het enthousiasme en de ambitie van de studenten maken het Law College en Sirius tot het succes dat zij is.

In de afgelopen jaren zijn tal van geslaagde initiatieven ontplooid. Enkele voorbeelden hiervan zijn de studiereizen naar Londen, Hong Kong, Sri Lanka en New York, het jaarlijkse symposium, het maandblad Oprecht, een praktijkdag waar studenten konden kennismaken met alle juridische instanties van Nederland, talrijke gastcolleges en, niet onbelangrijk, sociale activiteiten als een maandelijkse borrel en het introductiekamp voor eerstejaars studenten.

Uitgangspunt binnen Sirius én het ULC is dat er altijd ruimte wordt gegeven aan nieuwe ideeën van studenten. Zo blijft de studievereniging zich ontwikkelen naar de wensen en behoeften van alle studenten.

Evenementen 

Stress-Out!

29 mei 2018

Onder de studenten van tegenwoordig heerst een zeer hoge prestatiedruk. Binnen het ULC en Sirius speelt dit probleem ook....

  • Educatief

Sirius Talent

31 mei 2018

Hooggeëerd publiek, Na het daverende succes van vorig jaar mogen we jullie het fantastische nieuws mededelen dat de...

  • Sociaal

ULC Model United Nations

01 juni 2018

De jaarlijkse Model United Nations van het ULC komt er weer aan! In samenwerking met UUMUN organiseren Sirius en Tilia...

  • EducatiefNieuwsberichten 

Avondcollege maart

Woensdag 21 maart kregen we college van niemand minder dan Job Cohen, oud burgemeester van Amsterdam en fractievoorzitter van de PvdA. We hebben, met de gemeenteraadsverkiezingen in het achterhoofd, veel geleerd over de gemeentelijke en landelijke politiek. Veel dank aan Job Cohen voor dit mooie college! 

338ef87bddc44c619feafc5b00c99286.JPG
Job Cohen aan het woord


Berlijnreis

Daar was hij dan, de befaamde reis naar Berlijn georganiseerd door en voor eerstejaars Sirii. Een druk programma met onder andere een bezoek aan de (advocaten)kantoren Freshfields en Deloitte, een rondleiding en discussie in de Reichstag en een bezoek aan de Stasi-gevangenis Hohenschönhausen, werd vol enthousiasme doorlopen. Daarnaast mochten natuurlijk een wandeling door het mooie Potsdam en een sightseeing fietstocht door Berlijn ook niet ontbreken. De vele activiteiten weerhielden de Sirii er uiteraard niet van om het ’s avonds ook gezellig te maken en de dagen werden dan ook altijd feestelijk afgesloten. Het was kortom een fantastische reis waarbij de al hechte groep eerstejaars, elkaar nog beter heeft leren kennen!

berlijn.jpg
De eerstejaars Sirius studenten in Berlijn