Welkom bij Studievereniging Sirius

Na de oprichting van het Utrecht Law College werd er vanuit de studenten het idee geopperd om een eigen studievereniging voor het College op te richten. Niet alleen zouden er activiteiten vanuit het docententeam worden georganiseerd, ook was het de bedoeling dat studenten voor elkaar activiteiten zouden organiseren. Op 23 november 2005 was het zover: Studievereniging “Sirius” werd geboren.

Sinds haar oprichting organiseert zij een belangrijk deel van de extra-curriculaire activiteiten die het Utrecht Law College onderscheidt van de algemene opleiding Bachelor Rechtsgeleerdheid. Het is één van de kerndoelstellingen van het ULC dat studenten zich actief opstellen en zelf een bijdrage leveren aan de vormgeving van hun opleiding. Het enthousiasme en de ambitie van de studenten maken het Law College en Sirius tot het succes dat zij is.

In de afgelopen jaren zijn tal van geslaagde initiatieven ontplooid. Enkele voorbeelden hiervan zijn de studiereizen naar Londen, Hong Kong, Sri Lanka en New York, het jaarlijkse symposium, het maandblad Oprecht, een praktijkdag waar studenten konden kennismaken met alle juridische instanties van Nederland, talrijke gastcolleges en, niet onbelangrijk, sociale activiteiten als een maandelijkse borrel en het introductiekamp voor eerstejaars studenten.

Uitgangspunt binnen Sirius én het ULC is dat er altijd ruimte wordt gegeven aan nieuwe ideeën van studenten. Zo blijft de studievereniging zich ontwikkelen naar de wensen en behoeften van alle studenten.

Evenementen 

Module Kinderrechten

20 maart 2018

Module Kinderrechten (maart – april 2018) Alle kinderen, waar ook ter wereld, hebben rechten. Kinderrechten zijn...

  • Educatief

Avondcollege maart

21 maart 2018

Op 21 maart is het zover, de gemeenteraad verkiezingen vinden weer plaats. In het kader van deze verkiezingen hebben we...

  • Educatief
  • Drift 13

Utrecht Connected

26 maart 2018

Maandagavond 26 maart is het zover: na groot succes presenteert de Externe Commissie vol trots de vernieuwde versie van...

  • Educatief
  • Janskerkhof 2-3aNieuwsberichten 

Avondcollege februari

Woensdag 14 februari hebben we mogen luisteren naar een gasthoorcollege van Ernst van den Hemel onderzoeker aan het Meertens Instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen. Hierdoor hebben we een beter begrip gekregen van de betekenis van christelijke waarden binnen het huidige maatschappelijke debat. Het was een boeiende lezing! 

e79b9eda58764b4ebb94b888d5afcc42.JPG


Berlijnreis

Daar was hij dan, de befaamde reis naar Berlijn georganiseerd door en voor eerstejaars Sirii. Een druk programma met onder andere een bezoek aan de (advocaten)kantoren Freshfields en Deloitte, een rondleiding en discussie in de Reichstag en een bezoek aan de Stasi-gevangenis Hohenschönhausen, werd vol enthousiasme doorlopen. Daarnaast mochten natuurlijk een wandeling door het mooie Potsdam en een sightseeing fietstocht door Berlijn ook niet ontbreken. De vele activiteiten weerhielden de Sirii er uiteraard niet van om het ’s avonds ook gezellig te maken en de dagen werden dan ook altijd feestelijk afgesloten. Het was kortom een fantastische reis waarbij de al hechte groep eerstejaars, elkaar nog beter heeft leren kennen!

berlijn.jpg
De eerstejaars Sirius studenten in Berlijn