Welkom bij Studievereniging Sirius


Na de oprichting van het Utrecht Law College werd er vanuit de studenten het idee geopperd om een eigen studievereniging voor het College op te richten. Niet alleen zouden er activiteiten vanuit het docententeam worden georganiseerd, ook was het de bedoeling dat studenten voor elkaar activiteiten zouden organiseren. Op 23 november 2005 was het zover: Studievereniging “Sirius” werd geboren. Dit jaar viert Sirius al weer haar vijftiende verjaardag, wat groots gevierd zal worden!

Sinds haar oprichting organiseert zij een belangrijk deel van de extra-curriculaire activiteiten die het Utrecht Law College onderscheidt van de algemene bachelor Rechtsgeleerdheid. Het is één van de kerndoelstellingen van het ULC dat studenten zich actief opstellen en zelf een bijdrage leveren aan de vormgeving van hun opleiding. Het enthousiasme en de ambitie van de studenten maken het Law College en Sirius tot het succes dat zij is.

In de afgelopen jaren zijn tal van geslaagde initiatieven ontplooid. Enkele voorbeelden hiervan zijn de studiereizen naar Kuala Lumpur, Toronto, Marrakesh en Berlijn, het jaarlijkse symposium, het maandblad Oprecht, een praktijkdag waar studenten konden kennismaken met alle juridische instanties van Nederland, talrijke gastcolleges en, niet onbelangrijk, sociale activiteiten als een maandelijkse borrel en het introductiekamp voor eerstejaars studenten.

Uitgangspunt binnen Sirius én het ULC is dat er altijd ruimte wordt gegeven aan nieuwe ideeën van studenten. Zo blijft de studievereniging zich ontwikkelen naar de wensen en behoeften van alle studenten.

Kalender

Module Beroepsethiek

14 september 2020

Als honoursstudent heb je waarschijnlijk de ambitie om een goed jurist te worden. Maar wat is "een goed jurist"? Een...

  • Educatief
  • Online

Module Simmons & Simmons (ouderejaars!)

30 september 2020

Module Simmons & Simmons: Dealmaking In deze module worden ULC'ers (Tilianen en Sirii) 'rondgeleid' door de verschillende...

  • Educatief

Digitaal avondcollege Wouter van den Berg

21 oktober 2020

Lieve Sirii,  Op 21 oktober is het alweer tijd voor het tweede avondcollege van dit jaar! Dit avondcollege zal worden...

  • Educatief
  • Online