Welkom bij Studievereniging Sirius

Na de oprichting van het Utrecht Law College werd er vanuit de studenten het idee geopperd om een eigen studievereniging voor het College op te richten. Niet alleen zouden er activiteiten vanuit het docententeam worden georganiseerd, ook was het de bedoeling dat studenten voor elkaar activiteiten zouden organiseren. Op 23 november 2005 was het zover: Studievereniging “Sirius” werd geboren.

Sinds haar oprichting organiseert zij een belangrijk deel van de extra-curriculaire activiteiten die het Utrecht Law College onderscheidt van de algemene opleiding Bachelor Rechtsgeleerdheid. Het is één van de kerndoelstellingen van het ULC dat studenten zich actief opstellen en zelf een bijdrage leveren aan de vormgeving van hun opleiding. Het enthousiasme en de ambitie van de studenten maken het Law College en Sirius tot het succes dat zij is.

In de afgelopen jaren zijn tal van geslaagde initiatieven ontplooid. Enkele voorbeelden hiervan zijn de studiereizen naar Londen, Hong Kong, Sri Lanka en New York, het jaarlijkse symposium, het maandblad Oprecht, een praktijkdag waar studenten konden kennismaken met alle juridische instanties van Nederland, talrijke gastcolleges en, niet onbelangrijk, sociale activiteiten als een maandelijkse borrel en het introductiekamp voor eerstejaars studenten.

Uitgangspunt binnen Sirius én het ULC is dat er altijd ruimte wordt gegeven aan nieuwe ideeën van studenten. Zo blijft de studievereniging zich ontwikkelen naar de wensen en behoeften van alle studenten.Nieuwsberichten 

Avondcollege juni

Afgelopen woensdag op 6 juni vond het avondcollege dat verzorgd werd door Herman Tjeenk Willink plaats. Het was niet alleen een interessant en leerzaam college, maar vooral ook interactief. Meneer Tjeenk Willink heeft eerst een kleine inleiding gegeven aan de hand van zijn toespraak die hij gaf na het winnen van de Comeniusprijs, die hij kreeg voor zijn inzet voor de belangen van vorming, onderwijs, wetenschap en cultuur voor de ontwikkeling van de internationale samenlevingen. Vervolgens was er volop de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Deze liepen uiteen tot vragen over zijn ervaringen als informateur tot de rol die hij ziet weggelegd voor Europa. Al met al was het een leuke avond waar we veel hebben gehoord van deze zeer ervaren politicus.

34778686_2074140082845297_8270291477880373248_n.jpg
Tjeenk Willink aan het woord op het Avondcollege


Sirius Talent

Afgelopen donderdag kregen Sirii de kans om te schitteren op het toneel tijdens Sirius talent. De avond begon met een lied van uw eigen Accie die de sterren van de hemel zong. Hierna volgde verschillende uiteenlopende acts: een daverend goed stuk op de gitaar, het nieuwe Siriuslied van 2018 werd geïntroduceerd en het bestuur vertoonde een complicatie van cellomuziek en een eigen liedje plus dansje. De spetterende afsluiter van de avond was een compleet geïmproviseerd stuk van Stijn op de cello en Job op de piano. Het was een memorabele avond en we kunnen nu al niet wachten tot volgend jaar!

34408905_2071615643097741_7534046921279668224_o.jpg
Twee talentvolle Sirii met hun optreden