Module Ondernemingsstrafrecht

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Vanaf
30 apr. 2019 10:20:00
Tot
4 jun. 2019 10:20:00
Locatie
Janskerkhof 2-3a

Op 30 april a.s. start de module Ondernemingsstrafrecht. Ondernemingsstrafrecht is een bijzondere tak van het strafrecht die in de bachelor vrijwel niet aan bod komt. Maar daar hebben we modules voor! Altijd al een interesse gehad in white collar crime? Wil je worden ondergedompeld in de wereld van het Functioneel Parket, de FIOD, strafbare rechtspersonen, beurseffectenstrafrecht en sociaal-economisch strafrecht? Dan is dit je kans! De inschrijvingen voor deze module gaan op maandag 15 april om 17:00 uur open via de site. Wees er snel bij!

Hieronder een toelichting per lezing: 

Lezing 1 -  dinsdag 30 april

Door: prof. mr. F. Kristen

Tijdens deze lezing wordt er een algemene inleiding op het ondernemingsstrafrecht gegeven en wordt er meer specifiek ingegaan op het beurs- en effectenstrafrecht.

Lezing 2 - dinsdag 7 mei

Kantoorbezoek

Deze bijeenkomst blijft voor nu nog even een verrassing!

Lezing 3 - dinsdag 14 mei

Door: dhr. P. van Leusden

Deze lezing wordt gegeven door een projectleider binnen de FIOD, die ons onder meer een en ander gaat vertellen over de ING fraudezaak. 

Lezing 4 - dinsdag 21 mei

Door: mr. W. Spek en prof. dr. W. Huisman

Deze lezing wordt in tweeën gesplitst, waarbij tijdens de ene helft zal worden verzorgd door een Advocaat-Generaal van het Openbaar Ministerie en de andere helft door een hoogleraar Criminologie. 

Lezing 5 - dinsdag 28 mei

Door: mr. S. ten Doesschate en mr. H. De Jong

Tijdens deze lezing komen onder meer het douanestrafrecht, het ondernemingsstrafrecht in Caribisch Nederland en het strafrechtelijk onderzoek van ziekenhuizen aan bod. 

Lezing 6 - dinsdag 4 juni

Door: mr. G.J. Elsen en mr. P. van Kampen

De laatste lezing van deze module zal gaan over het milieustrafrecht en het strafrechtelijk optreden bij bedrijfsongevallen.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien