Module notarieel recht

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur 2016-2017
Datum en tijd
13 sep. 2017 19:15 - 21:00
Locatie
Jankskerkhof 2-3

Module notarieel recht

Alleen voor tweedejaars!

Het collegejaar gaat zoals jullie allemaal weten, bijna weer beginnen! Over een tijdje zullen jullie een keuze moeten maken of jullie de rest van jullie bachelor door willen gaan in het togatraject, het notariële traject of het multidisciplinaire traject. Hier zullen jullie binnenkort vast nog meer informatie over krijgen.

Omdat veel studenten vaak niet weten wat het notariële traject precies inhoudt en achteraf soms spijt hebben dit traject niet te hebben gekozen, organiseren we jaarlijks een module Notarieel recht. Deze module is ervoor bedoeld om jullie kennis te laten maken met het notariële recht en de keuzemogelijkheden te verduidelijken.

De module is in samenwerking met Tilia en prof. mr. drs. Jan Biemans georganiseerd. De belangrijkste onderwerpen binnen het notariële recht zullen besproken worden door sprekers die op verschillende manieren werkzaam zijn binnen dit rechtsgebied. Hieronder een korte weergave van hoe de module eruit gaat zien:

  • Woensdag 13 september: een algemene lezing over het notariaat door prof. mr. drs. Jan Biemans (Universiteit Utrecht)

  • Dinsdag 26 september: notarisregelgeving door Willem Geselschap (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie)

  • Dinsdag 3 oktober: ondernemingsrecht door een notaris of kandidaat-notaris van De Brauw, deze lezing vindt plaats op het kantoor van De Brauw in Amsterdam!

  • Dinsdag 10 oktober: het erfrecht en (met name) het huwelijksvermogensrecht door Ritzo Holtman (Holtman Notarissen)

  • Woensdag 18 oktober: estate planning door Aniel Autar (Kooijman Autar Notarissen)

  • Dinsdag 24 oktober: Registergoederenrecht door een notaris of kandidaat-notaris van Pels Rijcken (naam volgt ook nog).

Alle lezingen zullen plaatsvinden van 19u15 tot 21 uur op bovenstaande data. Lijkt het jou leuk om deze module te volgen? Schrijf je dan nu snel in! Meer informatie over de lezingen volgt binnenkort!

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien