e-Module Gezondheidsrecht

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur XV
Vanaf
13 mei 2020
Tot
16 jun. 2020
Locatie
Online

e-Module Gezondheidsrecht

Beste Sirii, 

Wij zijn afgelopen weken bezig geweest met het organiseren van een online module. Deze module zal in het teken staan van het gezondheidsrecht. Alle bijeenkomsten zullen worden gehouden in Microsoft Teams. Wanneer jullie je hebben ingeschreven zullen jullie een mail ontvangen met verdere instructies. De module ziet er als volgt uit: 

Bijeenkomst 1 op 13 mei: 
Deze bijeenkomst zal gaan over de medische ethiek. Vragen zoals ‘wanneer heeft iemand recht op zorg?’ en ‘hoe goed moet deze zorg dan zijn?’ zullen hierbij aan bod komen. De spreker is Ghislaine van Thiel, universitair docent en onderzoeker bij het UMC op het gebied van medische ethiek. 

Bijeenkomst 2 op 26 mei:  
Deze bijeenkomst zal in het teken staan van aansprakelijkheid van medisch beroepsbeoefenaars. Pieter Regteren van Altena zal deze lezing gaan verzorgen. Hij is advocaat bij van Doorne en houdt zich onder andere bezig met aansprakelijkheidsrecht. Ook was hij deken van de orde van advocaten. 

Bijeenkomst 3 op 2 juni: 
Deze bijeenkomst zal in het teken staan van euthanasie. Euthanasie is en blijft een erg actueel onderwerp, zo blijkt ook weer uit de zaak die afgelopen jaar erg in de media was over de arts die wel of niet onrechtmatig euthanasie verleend zou hebben. De spreker is Walter van Steenbrugge, advocaat van de uitvoerend arts in het euthanasieproces van afgelopen jaar. 

Bijeenkomst 4 op 9 juni: 
Deze bijeenkomst zal gaan over de rechten van patiënten. Meer specifiek zal deze bijeenkomst gaan over de rechten van patiënten bij een gedwongen opname van een psychiatrische patiënt. De spreker van deze bijeenkomst is Rik Kiefte, juridisch adviseur bij MIND, een organisatie die psychische problemen wil voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen.

Bijeenkomst 5 op 16 juni: 
Deze bijeenkomst draait om de financiering van de gezondheidszorg. Hierbij zal worden ingegaan op welke wetten hierbij komen kijken en waar rekening gehouden moet worden. Ook zullen zaken uit de praktijk worden besproken. De spreker is Jaap Sijmons, hoogleraar gezondheidsrecht aan de universiteit Utrecht en Partner bij Nysingh advocaten-notarissen. 

De inschrijvingen zullen aanstaande maandag om 12:00u opengaan en aanstaande dinsdag om dezelfde tijd sluiten. Inschrijven kan via de website. Let erop dat je geen enkele bijeenkomst mag missen. Ook bij deze module geldt: vol=vol.

 

Groetjes,

Dominique, Laurens en Isaure

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien