Amsterdam Law Trials

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Vanaf
7 feb. 2020 13:30:00
Tot
5 jun. 2020 13:30:00

Amsterdam Law Trials

Lieve Sirii, 

Een paar weken geleden is het ULC geselecteerd om mee te doen aan de Amsterdam Law Trials! Uit de vele honourscolleges door het land zijn wij geselecteerd om mee te doen. Een enorme eer die wij met beide handen hebben aangenomen! Voor de komende editie zal onze e.t. Externe, Wilbert Peters, namens het ULC de afgevaardigde zijn om in de organiserende commissie plaats te nemen en het ULC te vertegenwoordigen. 

De Amsterdam Law Trials (ALT) is een hoog aangeschreven Moot Court Competition voor bachelorstudenten die bij een van de volgende ‘law tracks’ studeren: Amsterdam Honours College of Law (UvA), VU Honours Programma, PPLE (UvA), Amsterdam University College (AUC) en het Utrecht Law College (UU). Voor het eerst sinds de eerste editie van de ALT is een universiteit buiten Amsterdam betrokken bij deze waanzinnige pleitwedstrijd. 

Wat maakt deze wedstrijd zo hoog aangeschreven? Als je je aanmeldt voor de ALT kan je je voorkeur aangegeven om deel te nemen als advocaat of als rechter. Studenten die zich hebben aangemeld als advocaat worden professioneel begeleid door advocaten van onder andere De Brauw, NautaDutilh en Stibbe. Studenten die zich aanmelden als rechter, worden begeleid door rechters van de Rechtbank Amsterdam en het Gerechtshof Amsterdam. Ofwel, een prachtige kans om via deze laagdrempelige pleitwedstrijd kennis te maken met de praktijk!

Je kunt je vanaf aanstaande woensdag 13 november 12:00 uur aanmelden via de website. Je kunt je individueel aanmelden voor advocaat of rechter of als team van drie advocaten. Mocht je je als team aanmelden, meld je je dan alsnog individueel aan op de site en geef aan dat je in een team van 3 zit door de namen van je teamgenoten te vermelden. 

De ALT bestaan uit drie evenementen, waarvan de data als volgt zijn:
- 7 februari 2020:     Kick-off op het kantoor van De Brauw Blackstone Westbroek
- 3 april 2020:        De eerste ronde in het Paleis van Justitie te Amsterdam
- 5 juni 2020:         Finale in de Singelkerk te Amsterdam

De voertaal is Engels, maar wees niet bang: de nadruk ligt niet op juridische kennis, maar veeleer op pleitvaardigheden en non-verbale communicatie! Schroom dus vooral ook niet om je al in je eerste of tweede jaar van je bachelor aan te melden. Mocht je nog vragen hebben, kan je Wilbert altijd je vragen stellen via wilbertpeters@live.nl of 06-31318883!

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien