Module Pleitvaardigheid

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Vanaf
16 jan. 2019 18:25:00
Tot
13 mrt. 2019 18:25:00

De Module Pleitvaardigheden is terug! Het gerenommeerde Utrechtse advocatenkantoor Van Benthem & Keulen zal dit jaar opnieuw een module voor ULC-studenten verzorgen.

Gedurende vijf bijeenkomsten neemt Van Benthem & Keulen je mee in de vaardigheden die een jurist of advocaat zou moeten bezitten. De trainingen zijn zeer afwisselend met het doel om zoveel mogelijk vaardigheden aan bod te laten komen.

De inschrijvingen gaan open op 21 december vanaf 12:00.  Zorg dat je er op tijd bij bent, er zijn slechts plekken voor 15 ouderejaars. Bekijk de data voordatje je inschrijft; om een module certificaat te behalen, geldt er een aanwezigheidsplicht bij alle bijeenkomsten.

De data en de variërende thema’s van de bijeenkomsten zijn als volgt:

 

Bijeenkomst 1: Niet-juridische Skills trainingDatum:

16 januari 17:00-19:00 uur

Onze kantoordirecteur Johan Koggink en Sales Manager Wouter van den Briel geven een lezing over alle niet-juridische skills die absoluut belangrijk zijn voor een jurist of advocaat. Een training voor tips betreffende acquisitie, marketing en pitchen!

 

Bijeenkomst 2: Presentatietechnieken

Datum: 22 januari 17:00-19:00 uur

Marcel Ruygvoorn neemt je mee in de technieken binnen communicatie en presenteren. Aan de hand van verschillende filmpjes van politici worden presentatietechnieken besproken.

 

Bijeenkomst 3: Drafting Skills

Datum 30 januari 17:00-19:00 uur

Gedurende deze training geeft Marcel Ruygvoorn tips en tricks over het opstellen van stukken en het schrijven van belangrijke documenten. Voor een beginnend jurist is het schrijven van een juridisch stuk nog niet altijd gesneden koek. Tijdens de training zal hier aandacht aan worden besteed.

 

Bijeenkomst 4: Adviestechnieken

Datum: 14 februari 17:00-19:00 uur

Hoe gaat de rechter om met een slechte dag of een irritante advocaat? Hoe kun je de rechter het beste benaderen? Hoe ga je om met een lastige cliënt of wederpartij? Deze vragen worden beantwoord tijdens de vierde bijeenkomst van de module.

 

Bijeenkomst 5: De advocaat van morgen

Datum: 13 maart 17:00-19:00 uur

Techniek blijft veranderen en innoveren: hoe speelt de advocatuur hier op in? Er verschijnen nieuwe (online) concurrenten voor ons? Waar moet je als jurist op letten en hoe ziet onze baan er over 10 jaar uit? Johan Koggink vertelt je alles over Legal Tech en de advocatuur van morgen.

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien